LANDGOED DE HOFBOOM
DAGBESTEDING & PLANTENKWEKERIJ

Voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek in een groene rustgevende omgeving.

Dagbesteding Kwekerij

Dagbesteding op een veilige plek voor mensen met een verstandelijke beperking en / of psychische problematiek

Dagbesteding geschied op Landgoed De Hofboom Dagbesteding op een veilige plek in een mooi stukje natuur. Dagbesteding en dagopvang kunnen structuur en een zinvolle invulling geven aan de dagelijkse gang van zaken voor de persoon met een verstandelijke beperking en of psychische problematiek. Kom je naar Landgoed De Hofboom Dagbesteding, dan kun je rekenen op een gevarieerd dagprogramma in een gezellige groep op een sfeervolle locatie in de natuur. De activiteiten stemmen we goed af op jouw zorgvraag, interesses en mogelijkheden. Ook proberen we samen een zinvolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

Om toch zo dicht mogelijk in het normale leven te staan, werken zij bij ons in alle onderdelen binnen de kwekerij mee. Denk bijvoorbeeld aan houtverwerking/kachelhout, kweken, onderhoud van de kwekerij en de verkoop van onze producten. Deze functies bouwen we graag verder uit binnen Stadsbos013. Wij werken volgens een speciaal concept. Rekening houdend met hun beperking, verrichten de mensen bij ons alle voorkomende werkzaamheden. In plaats van dat we kijken naar wat ze niet kunnen, gaan we juist uit van wat ze wél kunnen. Op deze manier is de begeleiding altijd op een positieve manier aan het werk met de cliënten. De cliënten van ASVZ leren door de omgang met diverse gereedschappen nieuwe vaardigheden.

Wij werken aan het herstel van hun dagelijkse leven volgens de Triple-C methodiek. Voor het werk betekent dit dat wij altijd komen werken, soms misschien iets later. Voor iedere cliënt is er werk te doen op maat. Van takken op een houtwal gooien, tot zand wegkruien, stammetjes zagen, gras maaien, onkruid wieden, verpotten of stekken. Doordat de cliënten Hanneke goed hebben leren kennen is er een vertrouwen gegroeid waardoor ze vaker ontspannen hun werk kunnen uitvoeren dan voorheen het geval was. En gaat het eens niet goed, dan worden ze daarvoor niet gestraft. We slaan een arm om ze heen en gaan samen weer verder. De cliënten hebben het gevoel dat ze gewaardeerd worden, en dat is onbetaalbaar! We zijn altijd welkom bij Hanneke, ongeacht wat er eerder is voorgevallen!”

Het terrein waar wij gevestigd zijn is al 30 jaar in de familie. Wij hebben respect voor de natuur heel hoog in het vaandel. Vanzelfsprekend iets dat in een waterwingebied erg belangrijk is.

Dagbesteding Landgoed de Hofboom in Tilburg

Bedrijfsinformatie

Wij zijn een kleinschalige zorgkwekerij die is gelegen aan de Oude Rielsebaan 181 en 185 in Tilburg. Wij bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning op onze kwekerij.

Dus als je het fijn vind om in een prikkelarme omgeving lekker buiten bezig te zijn en het niet erg vind om vieze handen te krijgen neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden!

We hopen wel dat je van honden houdt, want onze hond komt dagelijks mee naar de kwekerij. Ook hebben we een ren met wat kippetjes en eendjes en 2 pauwen, gewoon voor de gezelligheid.

Werkzaamheden

Op de dagbesteding werken mensen met een verstandelijke beperkingen psychische problematiek en om deze reden niet binnen de maatschappij zelfstandig kunnen functioneren. Om zo dicht mogelijk bij het normale leven te komen werken zij bij ons en draaien zij in alle facetten mee binnen de kwekerij. Waaronder houtverwerking, kachelhout, kweken, onderhoud van de kwekerij en de verkoop van onze producten, maar natuurlijk ook gezellig samen koffie drinken. Ervaring is niet noodzakelijk, plezier in je werk wel!

Dit alles geschied op een laagdrempelige wijze waarbij ten alle tijde rekening met de deelnemer word gehouden met zijn of haar beperking of beperkingen.